כשתינוקות יונקים הם נדרשים לסנכרן מציצה, בליעה ונשימה ולכן תינוק שאפו סתום יתקשה בזמן ההנקות. איך אפשר להקל על התינוק?
1. חלב אם-
ניתן לרכוש בבתי מרקחת טפטפות קטנות ולפני ההנקות לטפטף טיפה או שתיים של חלב אם לכל נחיר. חלב אם מרכך את הנזלת ומקל על הוצאתה וכך האף יהיה פנוי יותר והתינוק יוכל לנשום יותר בקלות בזמן ההנקה.
👈 חשוב כמובן להקפיד לנקות ולייבש היטב את הטפטפת בין ההנקות ולהחליף את הטפטפות לעיתים קרובות. מדובר במוצר מאוד זול.
2. מי מלח-
ניתן לטפטף לתינוק לפני הנקה מי מלח, המיועדים לתינוקות. לאחר הטפטוף אפשר לסחוט מאוד בעדינות את האף להוצאת הנזלת.
👈 הערה חשובה: אם הפעולה אינה נעימה לתינוק, אין לעשות אותה צמוד מדי להנקה על מנת שהתינוק לא יקשר את ההנקה עם משהו לא נעים, מה שעלול לגרום לכך שיסרב לינוק.
3. שמנים להקלה על נשימה-
ניתן לטפטף על חיתול טטרה טיפה או שתיים של תערובת שמנים אתריים, המויעדים להקלה על הנשימה (דוגמאות לתערובות כאלה שניתן לרכשו בכל פארם והן מתאימות מגיל 3 חודשים הם המוצרים ג'נבול, קרבול ותערובת שמנים מסדרת טפטפים). אחרי הטיפטוף על חיתול בד ניתן להניח אותו על הכתף, כך שהאזור של הטפטוף ימוקם באזור הכתף של האם, והריח יופץ בזמן ההנקה.
3. שינוי תנוחת הנקה-
אם את מניקה בתנוחה שבה התינוק נמצא לרוחב הגוף שלך, כלומר תנוחת הנקה שנקראת התנוחה הקלאסית, בזמן הצינון תמקמי את התינוק לאורך הגוף שלך בצורה אנכית. בצורה כזאת התינוק נמצא בשיפוע על הגוף שלך ולא שוכב על צד וכך יהיה לו קל יותר לנשום.
🍓 צינון ואכילת מוצקים-
תינוק שכבר אוכל מזונות מוצקים לרב לא יגלה עניין במוצקים בזמן שהוא חולה. אל דאגה! אם התינוק הפחית זמנית את כמות המוצקים שהוא אוכל זה לא אומר שיש רגרסיה בלתי הפיכה באכילת מוצקים.
כמה ימים אחרי שיבריא (ואני מדגישה שלרב זה לוקח כמה ימים אחרי שהמחלה מסתיימת) צפויה חזרה לשגרה.
😴 צינון ושינה- כל אמא יודעת שבמהלך מחלה תינוקות לא ישנים טוב.
חשוב לי להדגיש שאצל הרבה תינוקות לוקח כמה ימים נוספים אחרי שכבר אין חום ונראה שהתינוק מרגיש טוב עד שמצב השינה חוזר למה שהיה לפני המחלה.
אז לפני שנבהלים שהתינוק "התקלקל" או " נהיה מפונק" מומלץ פשוט להמתין עוד כמה ימים (כלומר לילות 😊).
מאחלת רק בריאות לכל האמהות ולכל הקטנטים!